Dieren

Niet voeren alstublieft

Bella staat op de lepelaarplantsoen even een paar dagen op stal. Helaas hebben we vanmiddag de veearts moeten laten komen omdat ze heel erg buikpijn heeft.
Vermoedelijk is er weer eten over de hekken gegooid waar ze niet tegen kan.
Vriendelijk verzoeken wij de dieren op alle locaties niet zo maar te voeren. Dit mag volgens de wetgeving ook niet. Wij hebben op deze manier geen zicht op wat de dieren te eten krijgen.
We begrijpen echt dat het leuk is om ze te voeren en we weten dat dat vroeger ook normaal was. Echter zijn wij van mening dat de gezondheid van de dieren voor het plezier van de mens gaat. Helaas hebben we regelmatig onbegrip aan de hekken met reacties als jaaa maar ik voer al 30 jaar aan de dieren, als ik dit kleine beetje geef is het toch niet erg, je mag ook niks meer en ik doe het lekker toch.
Briefjes die we op de hekken hangen met niet voeren en uitleg erbij waarom niet worden weggehaald.
Als er 5 mensen per dag een zakje overheen gooit is dat 5x meer als dat ze nodig hebben. Vaak eten de dieren ook niet alles op en laten ze resten liggen. Als onze vrijwilligers al geweest zijn betekend dat dat het eten blijft liggen tot de volgende dag wat weer ongedierte aantrekt in de wijk.
En nu worden we op hoge kosten gejaagd doordat de veearts met spoed moet komen en erger nog het dier is echt ziek en heeft serieus pijn. Houden van dieren is juist dan niet voeren zonder toestemming.

Dus lieve mensen hoe lief ook bedoeld opnieuw ons vriendelijke verzoek om de dieren niet te voeren. Ze krijgen echt genoeg van ons. En we houden ze heel erg graag pijnvrij en gezond.
Alvast bedankt namens onszelf maar vooral namens de dieren.