Dieren

Verbod op oppakken kippen.

Helaas zijn wij genoodzaakt de beslissing te moeten nemen dat er per direct geen kippen meer opgepakt mogen worden door bezoekers.
Hier onderleggen wij uit waarom.

Lieve bezoekers,

We merken steeds vaker dat kinderen alleen naar de dierenhoek toe komen. Nu zijn wij een kinderboerderij maar we willen er wel op wijze dat u als ouders verantwoordelijk bent voor uw kind en wij geen aansprakelijkheid dragen mocht er iets gebeuren. Dit staat ook bij de ingang van de dierenhoek. We vinden het geen probleem dat de kids komen helpen en kroelen echter vinden we het wel een probleem worden dat kinderen niet naar ons luisteren.
Onze dieren en onze kippen zijn allemaal tam en heel liefde. Dit is inmiddels algemeen bekend en kinderen komen nu speciaal naar de dierenhoek om de kippen op te pakken. Echter word er achter ze aan gerend, opgepakt, neergezet weer opgepakt neergezet, in hoek drijven, met voeten (per ongeluk) schoppend tegen willen houden etc etc. Dit zorgt voor heel veel stress bij de dieren. Wij houden dat in de gaten en zeggen daar iets van. Leggen uit dat kippen dat niet fijn vinden , stress van krijgen. Helaas word niet door alle kinderen geluisterd. Onze enigste optie op dat moment is een kind weg te sturen en dat willen we voorkomen.
Wij willen u vragen aan uw kinderen door te geven dat het per direct echt verboden is zelf de kippen op te pakken. Als ze willen kroelen met de kippen dan mogen ze dat aan de aanwezige vrijwilliger vragen zodat ze onder begeleiding interactie hebben met de kippen. De vrijwilliger bepaald of er op dat moment tijd voor is of dat ze even moeten wachten.
Wij willen het voor zowel de bezoekers als de dieren leuk en veilig houden.
Wij hopen dan ook op uw begrip en medewerking. Bedankt!