Even voorstellen

Elke week hebben wij een voorstel rondje van onze vrijwilligers. Het bestuur trapt af.

Robin en Ingrid Herman

1. wie ben je en wat doe je precies op de dierenhoek?

Robin: ik ben robin samen met Ingrid trotse ouders van kaitly en dylan. Ik ben 43 jaar. Beheerder en penningmeester van de dierenhoek en hoofd van t klusteam eigenlijk allround in te zetten. Manusje van alles en klaagmuur van Ingrid.

?

Nadat ik leukemie heb gehad ging het werk als voorman bij de Volkswagen niet meer en kan ik op mijn gemak in mijn eigen tempo hobbyen op de dierenhoek. Al blijven auto’s ook mijn grote liefde.

Ingrid: ik ben ingrid herman van arkelen. Ik ben net 40 geworden. Geboren en getogen in Maassluis. Dochter van aad en trees van arkelen. Wat robin zegt trotse ouders van de kids en al bijna 25 jaar samen met robin waarvan bijna 16 jaar getrouwd. In mijn jeugd veel tijd door gebracht bij VDL helemaal toen daar destijds een dierenweidje was. Dierverzorging opleiding gevolgd en toch de autoschade ingegaan. Helaas ook ernstig ziek geweest en omdat robin en ik niet stil kunnen zitten hebben we voor de dierenhoek gekozen. Ik ben de beheerster van de dierenhoek en voorzitster van stichting Dierenhoek t Sparretje.

2. Hoelang ben je al vrijwilliger/ster op de dierenhoek?

Vanaf 1april 2017 toen play op de dierenhoek kwam. 1 januari 2018 hebben wij de dierenhoek overgenomen.

3. Wie is/zijn je lievelingsdieren? Heb je zelf huisdieren?

Robin: hond en de varkens zijn het leukste. De geitjes het liefste.

Ingrid: nou daar gaan we paarden adem ik en van geiten hou ik met hart en ziel. Honden en dan vooral Golden Retrievers en Australian Shepherds.Ja we hebben zelf een super lieve golden retriever genaamd ibeau van bijna 12 jaar, balou onze poes van 3 jaar, Rose onze franse hangoor van 5 jaar, en 3 dwergkonijntjes skippy, blue en gizmo van 2 jaar.

4. Nog een speciale dier in het bijzonder waar je gek op bent?

Robin: ibeau dat is mijn held thuis en mijn lieve vriendin op de dierenhoek is helaas afgelopen week overleden. Queen. Geweldig hoe ze altijd naar me toekwam als ik mijn werkhandschoenen aan trok dan moest er eerst even flink gekrabbeld worden voor ik kom beginnen. En bo bij de pony’s. Toen ik nog chemo had kwam ze altijd aan mijn hoofd snuffelen en sabbelen

?
?

Ingrid: Flame en play bij de paarden en mama geit. Mama geit en ik zijn twee handen op een buik. Bella is ook 1 van mijn favorieten. Bobbie is mijn kleine baby kind

♥️

Maar eerlijk gezegd hou ik van allemaal met heel mijn hart.

5. Zijn er ook dieren die je eng vind? Of minder leuk?

Robin: nee eigenlijk. Maar ik ben geen fan van knaagdieren.

ngrid: spinnen stipt op nummer 1. Als er een spin zit ben ik weg haha.

6. Wat vind je het leukste aan de dierenhoek?

Robin: interactie met mensen. Er zijn zoveel verschillende mensen en karakters en het is leuk om daar mee te werken en te leren. Ik vind het vooral leuk dat we met de kinderboerderij kunnen laten zien en voelen dat als je een rugzakje hebt je toch welkom bent en word gewaardeerd vooral omdat we weten hoe het voelt als je iets niet meer kan of als iets niet goed meer lukt. En het klussen met beperkte financiële middelen maakt het een uitdaging wat ik leuk vind om aan te pakken. Vooral spullen hergebruiken doe ik graag.

Ingrid: Eigenlijk vind ik alles wat met de dierenhoek te maken heeft leuk. Van poep scheppen tot de administratie, fondsen aanvragen, omgang met vrijwilligers en instanties maar ik geniet het meeste van de liefde van de dieren.De kleine kindjes die komen kroelen heerlijk!

7. En wat t minste?

Robin: ik vind aan de andere kant het wel jammer dat we door de weinige inkomsten wel beperkt zijn in wat we kunnen doen en betekenen voor de dierenhoek en omgeving.

Ingrid:. Het overlijden van de dieren. Elke keer doet dat enorm veel verdriet. Soms is de keuze maken voor het dier beter maar ik hecht me enorm aan allemaal dus dat maakt het niet makkelijk op sommige momenten.

8. Hoe is jouw ideale vrije dag? Waar ga je t liefst heen als je vakantie hebt?

Robin: wat is een vrije dag? Haha.nee lekker formule 1 kijken en de PlayStation aanzetten om te relaxen. Vakantie naar wales heerlijk.

Ingrid: lekker even niks doen. We houden de zondag daarom doelbewust voor ons gezin vrij. Dat is de enigste dag in de week dat we niet op de dierenhoek proberen te zijn. Lekker thuis beetje wassen draaien en rommelen met ibeau wandelen en bijkomen. Wales echt 100% wales. Daar kom ik helemaal tot rust. Al dik 20 gaan we naar ross on wye en het verveeld nooit. Lekker daar naar de kinderboerderij hahaha en ik ben gek op carbootsales.

9. Zijn er nog dingen die je graag wilt leren op de dierenhoek?

We vinden allebei dat je elke dag weer opnieuw leert van de mensen waar mee we samen werken en van de bezoekers.

10. En omdat eten nr 1 staat op de dierenhoek bij de dieren, wat is je lievelingseten?

Robin: engelse worsjes, bacon en roast patatoes. Kalkoen op zijn engels klaargemaakt.

Ingrid: zuurkool uit de oven en een broodje frikandel met mayo.

♥️

Wij geven de volgende beurt door aan natasja onze secretaris en corina ons algemeen bestuurslid

♥️
♥️