Geen categorie

Herten en pauwen

Belangrijke mededeling

Op dit moment zijn wij nog steeds bezig met de overname van de gemeentelijke dierenhoeken. Dit is echt bijna rond maar pas zodra het echt bij ons hoort, de notariƫle akte getekend is brengen wij de directe omwonenden doormiddel van een brief op de hoogte en komt het op sociale media, kranten etc te staan.
De herten zijn herplaatst naar een hertenkamp omdat zij niet tam waren. De dierenhoeken zullen in de toekomst opengesteld worden en dat gaat gevaarlijke situaties opleveren. Ook voor hun veiligheid hebben we gekozen voor een optie dat ze in een groep kunnen leven en niet door kinderen achterna gerend kunnen worden. Herten worden blind van angst. Helaas hebben we deze keuze moeten maken. In onze ogen de enigste eerlijke tegenover de herten.
Wij zorgen inmiddels voor hun dieren en is gevraagd of wij de pauw willen vangen die rondloopt bij de sportlaan. Sommige bewoners willen niet vertellen waar ze is, omdat ze het gezellig vinden. Ik heb daar begrip voor maar vind het wel jammer dat het zo gaat.
Vanmorgen werden wij gebeld waar ze zat en is robin met de meiden haar en haar baby’s gaan vangen.
De baby’s zijn inmiddels op de sportlaan. Echter mama pauw kregen ze niet te pakken. Hoogstwaarschijnlijk gaat ze terug naar de tuin waar ze savonds blijkt te slapen.
Dat wij haar vangen: het moet er is geen andere keuze en doen wij omdat wij ons aan de regels houden en goed voor de dieren willen zijn. Ik kan het dan ook niet waarderen dat mensen lelijk tegen ons team gaan doen, compleet in discussie gaan en ons team van leugens beschuldigd.
Bedenk even het volgende:

A word het te koud voor haar met haar babys buiten
B als ze de weg op rent een auto moet uitwijken en rijd iemand hartstikke dood is het dan nog steeds zo leuk dat ze door de wijk banjert of is het dan heel erg en is de dierenhoek een rot boerderij omdat wij haar lieten lopen. En dan krijgen wij als reactie nou zoiets gebeurd toch niet pff. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik wil niet dat het gebeurd wij willen bij alle machten voorkomen dat zoiets kan gebeuren
C ze is gevogelte en daar gingen we weer de hele discussie over afscherm en ophokplicht. Wij hebben VERPLICHT AFSCHERMPLICHT! Weghouden van poep en geen contact met buiten vogels.
Dit is verplicht en wij houden ons hier aan of bezoekers omwonenden of wijzelf het nu leuk vinden of niet wij moeten ons aan die regels houden. Wat andere mensen doen met hun gevogelte prima hun keuze. Doen we dat niet dan kan een boete volgen. Wij gaan hierover niet meer in discussie en volgen enkel de richtlijnen en wettelijke afspraken waar wij ons aan moeten houden. Wij zijn niet voor niks aangesloten bij diverse instanties en instellingen en zijn niet wat sommige mensen nu doen voorkomen een paar knoeiers die niet weten wat ze aan het doen zijn. Wij zijn juist bezorgd om de veiligheid van de dieren.
Wij gaan niet zo maar met een net achter een dier als een malle aanrennen. Wij menen dat als we iets moeten doen beter korte stress dan lange stress. En bovendien hebben wij diverse instanties zoals de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid etc die wij om hulp vragen of advies vragen mocht dit nodig zijn.

Op dit moment gaan wij verder niet in op de overname van de dierenhoeken. Zodra hier meer over bekend is melden wij dat van zelf.

Bedankt voor u begrip.