Bestuur mededelingen Geen categorie

Gesloten indien temperatuur 27 graden en hoger is

21 juni begint officeel de zomer. Dan wordt ons hitteplan elk jaar in werking gezet. Bij temperaturen boven de 27 graden hebben de dieren het echt niet naar hun zin. Ze worden chagrijnige crumpy old lady’s. Heel begrijpelijk, want veel mensen kunnen ook slecht tegen de hitte. Net als voorgaande jaren houdt ons hitteplan in dat boven de 27 graden de dierenhoek gesloten zal zijn voor bezoekers. Dit om de dieren in bescherming te nemen. De dierenhoek ligt in een put tussen de dijk van de weverskade en de flat in. Het is hier meestal 5 graden warmer dan dat de temperatuur gewoon aangeeft.
Ook voor ons is het op het heetste van de dag niet prettig om in de volle zon te werken. De dieren worden op dit soort dagen smorgens vroeg en savonds ook nog een keer wanneer het koeler is verzorgd. We zorgen voor extra verkoeling, vocht en schaduw en laten de dieren zelf hun gang gaan.
Aankomende vrijdag en zaterdag wordt de verwachting 27 en 30 graden. Dat betekend dat we dicht blijven. Als de temperatuur lager is zijn we gewoon geopend.
We houden de temperatuur goed in de gaten en laten op tijd weten of we dicht zijn. We melden het alleen als we gesloten zijn. Van de overige dagen kunt u uitgaan dat we open zijn.
Bedankt voor het begrip voor de dieren.

Note: de schapen worden heel binnekort geschoren. Hun huid is nog niet vet genoeg om te scheren door het wisselvallige weer. Helaas trekken we hun huid kapot als we te vroeg scheren waardoor ze wonden kunnen krijgen. 2 warme dagen doet de huid goed en daarna kunnen we zonder pijn scheren.