Bestuur mededelingen

Ons nieuwe pand is besteld ??

Breaking news

Zoooo ontzettend blij kunnen we vertellen dat vanmorgen ons nieuwe pand is besteld????????❤❤❤.
Vanmorgen zijn we bij de Blokhutspecialist geweest en hebben een super fijn gesprek met Lisa-Anne gehad.
Afgelopen maanden zijn we diverse malen in contact geweest en echt super fijn geholpen. Tekeningen gemaakt, weer veranderd, nee toch totaal anders, oke zo is het goed nee toch niet. Elke keer kwam er wat anders op het pad waar je met dieren rekening mee moet houden. En heel eerlijk dit is voor ons ook de eerste keer dat we deze hele situatie meemaken.
Een nieuw pand regel je niet zo even als een paar nieuwe schoenen.
Het pand hebben we zelf ontworpen en voldoet aan alle eisen die we stelden.
Over ongeveer 14 weken zal het pand vanuit Finland geleverd worden in een bouwpakket.
Zodra het pand geleverd is gaan we met ons klusteam bouwen en ploeteren zodat we een prachtige kinderboerderij krijgen.
We hebben het pand zo ingedeeld dat het toilet vanaf buiten bereikbaar is. Met de bouw is rekening gehouden dat iemand die rolstoel gebonden is ook gebruik kan maken van het toilet en de wasbak.
We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen bij ons terecht kan dus de afmetingen van de toiletruimte hebben we hier op afgestemd.
We krijgen een aparte voeropslag, kantoor voor de mappen voor de dieren ect. En we kunnen nu aan beide kanten vanuit het pand de dierenhoek zien.
De ingang van het pand bevind zich onder het afdak. Dat is op deze foto’s niet helemaal duidelijk te zien.
Het pand krijgt de afmetingen van het oude pand waardoor we de ruimte tussen het pand en de stallen kunnen dicht maken daar opslag en quarantaine boxen kunnen gaan maken.
De komende weken word een hoop geregel want de sloop en bouw vergunning voor de hooischuur die er nu staat moet aangevraagd worden. Deze moet helaas weer plat omdat het dak van het nieuwe pand onder een andere hoek staat. We zijn lekker van de straat en het is voor het goede doel. En we gaan alles hergebruiken. Dat is inmiddels een sport geworden haha
We zijn de gemeente maassluis dankbaar voor hun steun. In het bijzonder de VSP die ons in het begin na de brand enorm gesteund hebben. Marco en sharmilla waar we nog heel veel contact mee hebben omdat er nog 10000 andere zaken geregeld moeten worden en die zich keihard al die maanden hebben gemaakt Toppers!. En wethouder Voskamp die zich onvermoeid in zet voor het behoud van de dierenhoeken. Het heeft ellelang geduurd door zoveel omstandigheden maar wat in het vat zit verzuurd niet. Liever lang en goed doordacht dan snel en op de blaren zitten. Ondanks dat ik menig tranen heb gelaten de afgelopen maanden van frustratie omdat we zo graag wilde dat het weer goed zou zijn. Vandaag zijn we een mijlpaal verder gekomen en ik ben dan ook heel blij dat we de bouwtekening van het nieuwe pand kunnen laten zien.
Mocht om wat voor reden de nieuwe contracten mbt de dierenhoeken nog niet getekend zijn hebben we afgesproken te wachten met bouwen omdat hier juridisch haken en ogen aan verbonden zijn. Maar gezien de corona verwachten we het pand niet eerder dan begin juni en de rest op dat moment in kannen en kruiken te hebben.
Zodra we gaan bouwen nemen we jullie mee in onze battle met het nieuwe pand❤