Bestuur mededelingen Covid Regelementen

Openstelling dierenhoek

Belangrijke mededeling mbt het openstellen van de dierenhoek

T is even zoeken hoe we alles in het vat gaan gieten als we open mogen. Super fijn natuurlijk maar omdat we onder de dierentuinen en pretparken branch vallen en niet onder restaurants etc is dat voor ons net even anders.
Met regels ben ik het eens daar kan ik inkomen. Maar je kan een kinderboerderij en dat is mijn persoonlijke mening niet over 1 kam scheren met een dierentuin.
Naar een dierentuin of pretpark ga je vaak een hele dag GEPLAND weg.
Dat kost een hoop centjes.
Naar een kinderboerderij hobbel je even langs dat komt 9 van de 10 zo even op. O leuk lekker zonnetje we gaan even langs. Zelfde als naar avonturis. we gaan even lekker spelen. Ik vertrouw op het gezonde verstand van mensen dat je niet komt als je ziek bent. Een stukje eigen verantwoording. En onze bezoekers laten dat ook allemaal zien dat we het met elkaar veilig in de hand houden. En de weken dat we open zijn hebben we dat met elkaar laten zien dat dat veilig kan en daar zijn we blij mee en dankbaar voor. Signaleren etc deden we al dat is het probleem niet. Persoonlijk vind ik het registreren een ding. Het spontane van de kinderboerderij gaat er zo af. Niet iedereen kan lezen en schrijven die bij ons komen. Een kinderboerderij is een sociale ontmoetingsplaats ook voor minder bedeelde mensen en mensen die uit andere landen gevlucht zijn. Zij gaan al niet naar dierentuinen etc en kunnen niet lezen wat er staat. Ik spreek bv geen Ethiopisch, maar ik zou dan nu wel een gezin moeten laten staan buiten de poort omdat ze niet gereserveerd hebben en niet begrijpen wat ze moeten opschrijven. Dat strijkt tegen alles in waar onze dierenhoek voor staat.
Regels prima maar wel zodat iedereen er nog gebruik van kan maken. Ik kan niet in alle talen van de wereld brieven gaan ophangen. Dat is dan ook een taak die we erbij krijgen. En dan denken sommige mensen misschien ing je draaft wel verder door maar dit is wel de harde werkelijkheid waar wij mee te maken hebben als wij iedereen laten reserveren..

Dus wij gaan als volgt doen:

De speeltuin is geopend als de dierenhoek geopend is. Let wel op eigen verantwoording en 1.5 m afstand van elkaar houden. De speeltuin gaat om 14 uur open en als de dienst van onze vrijwilligers om 17 uur stopt gaat de speeltuin op slot.
De speeltuin gaat niet open als de dierenhoek gesloten is. Helaas hebben wij last van hangjeugd, slopen en vervuilen als de speeltuin onbeheerd is. Om de kinderen veilig te kunnen laten spelen kiezen wij voor deze optie.

Wij gaan NIET de hele week open.
ZONDAG OPEN 14 TOT 17
MAANDAG OPEN14 TOT 17
DINSDAG OPEN 14 TOT 17
WOENSDAG OPEN 14 TOT 17

donderdag, vrijdag en zaterdag blijven wij gesloten.

Wij zijn wel aanwezig en kunnen bezig zij met kids die via Samen Sterk Maassluis – Hulp vragen / Hulp aanbieden bij ons komen. Voor overige bezoekers blijven wij die dagen gesloten.

Dit zal zo blijven totdat ons nieuwe pand geleverd, gebouwd en klaar is.
We kiezen voor deze optie, omdat we zo open kunnen zijn tijdens de bouw van het nieuwe pand en diverse klussen waarbij er geen bezoekers kunnen rondlopen op de gesloten dagen uitgevoerd kunnen worden.
Zo kunnen we en open blijven en zonder risico’s het pand gaan opbouwen.
Mocht het zo zijn dat er werkzaamheden uitgevoerd gaan worden die noodzakelijk zijn dan Kunnen en Moeten we besluiten dicht te zijn tijdens die werkzaamheden. Dat word gecommuniceerd tegen die tijd op alle kanalen.

14 tot 17 uur zijn vaste tijden welke gereserveerd kunnen worden via

reserveringensparretje@gmail.com

Indien het niet druk is of er komen mensen van ander nationaliteiten aan de poort dan gaan wij proberen met handen en voeten werk gegevens in te laten vullen.

Al onze bezoekers dienen bij het betreden van de dierenhoek de gezondheidscheck te lezen en aan de voorwaarden van de overheid te voldoen.
Tevens dient er een formulier met naam telefoon etc ingevuld te worden Uw reservering en de ingevulde gegevens worden aan elkaar geniet veilig door ons opgeborgen en welke wij na 14 dagen door de versnipperaar heen halen.

Indien er geen reservering heeft plaats gevonden en het druk is moeten wij u teleurstellen en moet u wachten tot er plek is ( ter plaatse reserveren en op uw beurt wachten dat kan een poosje duren) of als nog reserveren voor een andere dag. (gelukkig maken we mee dat er veel doorlopende voorstelling is en we genoeg plek hebben om de veiligheid te waarborgen.)

We worden steeds bekender in de omgeving en veel mensen genieten graag in onze speeltuin en kinderboerderij. Ik wil u daarom vragen ons bericht massaal te delen zodat we niemand hoeven teleur te stellen.
Het moto voor en door maassluis willen we graag zou houden en niemamd hoeven buiten sluiten. Hoe meer mensen we hier mee bereiken hoe gezelliger en fijner we het met elkaar houden.

Ook wij allemaal alles vrijwilligers moeten nu alle zeilen bijzetten en willen iedereen welkom heten. Mensen die onze vrijwilligers uitschelden etc krijgen een ban voor zowel de speeltuin als de dierenhoek. Wij verzinnen de regels niet maar proberen al het mogelijke te doen om iedereen langs te kunnen laten komen bij het geen waar iedereen net zoveel van zou moeten kunnen genieten als wij doen.❤❤❤

De nieuwe dagen gaan per 19 mei in als de overheid haar fiat geeft dat wij officieel open mogen.