Stichting Dierenhoek ’t Sparretje

Het ontstaan van onze Dierenhoek in November 1995

Op het huidige terrein van de dierenhoek is eerst de gemeente met o.a. Civiele werken en Milieu gehuisvest geweest. Toen de gemeente ging verhuizen is Stichting Dierenhoek ’t Sparretje op deze plek hiervoor in de plaats gekomen op initiatief van de bewonerscommissie van het Sparrendal. Op 26-08-2020 is dierenhoek ’t Sparretje van vereniging verandert in Stichting Dierenhoek ’t Sparretje.

Het terrein

De dierenhoek bestaat uit twee gedeelten. Een gedeelte is dagelijks geopend van ‘s-morgens tot 17.00 uur en bevat een speelgedeelte voor kinderen en geeft zicht op het ganzen en varkens gedeelte van de dierenhoek. Ook zijn er enkele banken geplaatst waar men zomers kan plaatsnemen om van de omgeving te genieten of om toezicht te houden op de kinderen die spelen in het speelgedeelte.
Het andere gedeelte is de feitelijke dierenhoek. Hier bevinden zich alle dieren.

De controle

Jaarlijks kunnen de aantallen en soorten van dieren wijzigen.
Tenslotte kan het ook gebeuren dat een dier overlijdt door ziekte of ouderdom. Niet alle dieren op de dierenhoek zijn op jonge leeftijd aangeschaft of verkregen. Om de gezondheid van de dieren zoveel mogelijk te waarborgen staat Dierenhoek ’t Sparretje onder controle van Dierenkliniek Delta, die periodieke preventieve controles uitvoert en verder bij mogelijke ziektes de helpende hand biedt.

Informatie Stichting Dierenhoek ’t Sparretje

Naam: Stichting Dierenhoek ’t Sparretje

Bezoekadres: Sparrendal 1 3142 LG Maassluis

Postadres: Havenstraat 1 3143 BL Maassluis

Telefoon: 06-11189448

Email: info@dierenhoekhetsparretje.nl / dierenhoekhetsparretje@gmail.com

KVK: 80151108

RSIN: 861568862

www: https://www.dierenhoekhetsparretje.nl

Bestuurders:

Voorzitter: I.M. Herman – van Arkelen

Secretaris: N.N. Schenkeveld

Penningmeester: R.M. Herman

Algemeen bestuurslid: N.C. van der Velde

Algemeen bestuurslid: R. Breen

Aanvraag ANBI STATUS is verzonden op 01-09-2020. verwacht is dat hierover uitslag volgt rond 01-11-2020. Verdere gegevens zullen hier ter zijner tijd worden aangevuld